De truck in de media

Na meer dan 1.500 schoolbezoeken met sciencetruck

Speciale Jouw Energie-gastles van minister Eric Wiebes

Was dat even een verrassing voor de leerlingen van de 4VWO klas van het Augustinuscollege te Groningen. Dachten ze een leuke les over het bouwen van zonnecellen te gaan volgen in de Jouw Energie van Morgen truck, stond ineens minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat voor hun neus. Hij was op 11 februari in Groningen om met Theo Jurriens van de Jouw Energie van Morgen Truck te vieren dat er in 14 jaar meer dan 1.500 bezoeken aan scholen in binnen- en buitenland zijn afgelegd. Via deze link ga je naar de foto- en filmreportage van deze dag.

Bijzonder Jouw Energie van Morgen-moment rond 1.500-ste rit
Uit ons archief: de Jouw Energie van Morgen nieuwsbrief, gemaakt tijdens het feestje vanwege de 1.000-ste rit. Voor iedereen die benieuwd is naar hoe het allemaal begon en groeide. Klik op de afbeelding rechts en je kunt nog eens door de Jouw Energie van Morgen-geschiedenis scrollen.

Drentse Girls-day

 

 

Ieder jaar is de Jouw Energie van Morgen truck present bij de Drentse Girlsday. Samen met de NAM en het Drents Museum zorgen we voor een energiek programma voor jonge meiden uit Drenthe. Van energie maken in de oertijd tot energie in de toekomst? Wat zijn de beste scenario’s? Is het toch de zon, wind op zee, je auto als energie-opslag of op naar de waterstof-economie? Scenario’s van nu voor de vrouwen van de toekomst, ook techniek!

foto’s John Welling

Dagblad van het Noorden over experimenteren met kracht uit kristallen tijdens het Zpannend Zernike-weekeinde van 2017.

Nacht der Wissenschaft in het Duitse Eckenförde, september 2017.

Bij de start van de Rug Discovery op 28 september 2005 in het Nieuwsblad van het Noorden. 

Na de 1000-ste rit op 22 november 2013 in het Dagblad van het Noorden.

‘Het heelal, ontdek het zelf’. Ter gelegenheid van de opening van het Jaar van de Sterrekunde reisde de truck af naar Parijs. 

Jaarlijks ‘doet’ de truck ook een korte tournee door Duitsland

Als de planeet Mercurius voor de zon langsdraait en je zit toevallig bij Theo Jurriens in de truck… Opgetekend door de Schager Courant.

Ook op de Trongårdskolen in het Deense Lynby enthousiasme voor zonnecellen bouwen.